When East Meets East lansează FIRST CUT LAB

PRINTEAZAPRINTEAZA

DEADLINE ÎNSCRIERI: 8 Decembrie 2014

Cu ocazia celei de-a 5-a ediții, When East Meets West lansează First Cut Lab, un program un program adresat lungmetrajelor aflate în faza de montaj, din Europa de Est și Italia. Echipele selectate vor lucra alături de programatori de festival, sgenți de vânzări, producători și editori consacrați.

FCL va avea loc în Trieste, în perioada 19-21 ianuarie 2015, alături de market-ul de coproducție When East Meets West. Participanții slectați vor avea acces la întregul program WEMW și vor avea ocazia de a întâlni peste 250 de profesioniști din industria cinematografică mondială. Programul va fi condus și coordonat de către Matthieu Darras (TorinoFilmLab), Alex Traila (Transilvania International Film Festival) și Alessandro Gropplero (WEMW).

Înscrierile trebuie trimise email la fcl@wemw.it până miercuri, 8 decembrie 2014. Pentru detalii suplimentare, ghidul aplicantului, dar și formularul de înscriere, vizitați www.wemw.it.

Nu există taxă de participare la First Cut Lab iar fiecare participant va beneficia de 2 nopți de cazare în Trieste. FCL este organizat de Friuli Venezia Giulia Audiovisual Fund, în cooperare cu EAVE, și cu sprijinul Creative Europe, CEI – Central European Initiative și a Regiunii Autonome Friuli Venezia Giulia.