Se caută proiecte pentru Euro Connection 2017

2016-Septembrie-15
PRINTEAZAPRINTEAZA

Un nou apel de proiecte a fost lansat de Euro Connection, Forumul european pentru coproducții de scurtmetraje care va avea loc pe 7-8 februarie 2017 la Clermont-Ferrand, cu scopul de a stimula parteneriatele între producătorii de scurtmetraje şi finanțatori.

Cele 24 de țări asociate pentru ediția din 2017 sunt: Austria, Țările Baltice, Belgia (partea franceză), Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxembourg, Malta, Olanda & Flandra, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Marea Britanie.

În fiecare dintre aceste țări, reprezentantul național va alege o comisie care va desemna un finalist. Un juriu european va analiza toți finaliștii și va alege 15 pentru Euro Connection. Lor li se adaugă câștigătorul lui Baltic Pitching Forum, în total urmând a fi prezentate 16 proiecte la Euro Connection 2017. Participanții vor fi informați în noiembrie, iar proiectele selectate vor fi făcute publice în ianuarie.

Pot fi depuse proiecte de scurtmetraj (ficțiune, animație, documentar creativ) sub 40 de minute, prezentate de o casă de producție din una dintre țările asociate și care au o finanțare parțială asigurată. Filmările ar trebui să înceapă după luna mai 2017, iar producătorul se obligă să participe la forum.

Data limită pentru depunerea proiectelor este 20 octombrie 2016.

Pentru a descărca dosarul complet de candidatură click aici.

European Short Film Co-production Forum este prezentat de Clermont-Ferrand Short Film Market, în asociere cu Creative Europe MEDIA Desk Franța și CNC Franța. Euro Connection este finanțat prin sub-programul MEDIA Creative Europe și PROCIREP.

Reprezentantul Euro Connection în România este Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR).

Pentru informații suplimentare:

Laurent Crouzeix : +33 (0)4 73 14 73 22 / euroconnection@clermont-filmfest.com