Prezentare

PRINTEAZAPRINTEAZA

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) este una dintre cele mai importante entităţi din domeniul cinematografiei și promovării filmului din România. Asociaţia a fost înfiinţată în 2001, cu scopul a de a sprijini tinerii cineaști și profesioniști din domeniu, de a promova valorile europene prin cinema, dar și de a forma noua generaţie de spectatori.

În cei 15 ani de activitate, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc a angrenat un număr impresionant de spectatori în evenimentele sale și a contribuit masiv la promovarea filmului românesc în rândul publicului autohton, dar și în afara graniţelor.

Printre evenimentele de anvergură organizate de APFR se numără Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Premiile Gopo, Caravana TIFF, Noaptea Albă a Filmului Românesc sau EducaTIFF - Programul de educaţie media și cinematografică pentru copii și adolescenţi.

Începând din 2006, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc este membru cu drepturi depline al reţelei European Film Promotion (EFP), care cuprinde 38 de organizaţii din 37 de ţări. Acest statut dobândit prin afiliere îi permite să ia parte la programele și acţiunile de promovare organizate la nivel european de către European Film Promotion.