Premiile GOPO

PRINTEAZAPRINTEAZA

Prezentare

Premiile Gopo reprezintă un eveniment anual de prestigiu prin care se recompensează cele mai importante realizări cinematografice din România din cursul anului precedent și se promovează valorile din domeniu în rândul unui public cât mai larg.

Gala Premiile Gopo urmează modelul celor  mai importante evenimente de acest gen din țări precum Franța (César), Marea Britanie (BAFTA) sau Spania (Goya). Trofeele sunt decernate în urma votului a peste 400 de profesioniști din toate sectoarele industriei cinematografice autohtone. Aceștia aleg, prin vot individual și secret, dintre nominalizații la fiecare categorie competitivă, desemnați anterior de un juriu de personalități în domeniu.

La finalul lunii martie 2016, Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc a organizat cea de-a zecea ediție a Galei Premiilor Gopo, în prezența a peste 700 de invitați și jurnaliști. 84 de filme românești lansate în cinematografe sau în festivaluri în anul anterior, 2015, au intrat în cursa pentru nominalizările celei de-a zecea ediții a Premiilor Gopo: 17 lungmetraje de ficțiune, 12 documentare și 55 de scurtmetraje.