Echipa

Tudor Giurgiu
Președinte

Născut în 1972, în Cluj-Napoca. Membru al Academiei Europene de Film, Eisenhower Fellow în 2014, fondator şi președinte al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) și al Festivalului de Film Horror & Fantastic „Lună Plină”. Fondator al casei de producţie Libra Film, al casei de distribuţie Transilvania Film, co-fondator al complexului cinematografic Cityplex şi inițiator al Galei Premiilor Gopo.

Tudor a absolvit în 1995 Facultatea de Teatru și Film a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, secția Regie Film, și a lucrat ca asistent de regie al unor cineaști precum Lucian Pintilie și Radu Mihăileanu. În 1997, a participat la proiectul Artslink, devenind artist resident la 911 Media Arts Center din Seattle. A produs și regizat numeroase reclame și videoclipuri. În perioada 2005-2007, a fost Directorul General al Televiziunii Române.

Lungmetrajul său de debut, Legături bolnăvicioase, a fost selectat în secţiunea Panorama la Berlinale 2006 şi premiat la numeroase festivaluri internaţionale. Cel de-al doilea lungmetraj, Despre oameni și melci, s-a bucurat de succes atât la nivel național (filmul românesc cu cel mai mare număr de spectatori în 2012) cât și internațional ( Premiul special al juriului la festivalul de la Warsaw, Premiul pentru cel mai bun film în cadrul secțiunii „Punto di Encuentro” la Valladolid și Cel mai bun film la SEE Film Festival – L.A).

Scurtmetrajul Superman, Spiderman or Batman a adunat un număr important de trofee, printre care și Premiul Academiei Europene de Film pentru Cel mai bun scurtmetraj. Printre filmele produse de Tudor Giurgiu se numără Katalin Varga, regizat de Peter Strickland, premiat cu Ursul de Argint la Berlin 2009, şi cu premiul Academiei Europene de Film, categoria Descoperirea Europeană a Anului; Misiunea directorului de resurse umane, de Eran Riklis (Premiul publicului - Locarno 2010), Cenușă și sânge al lui Fanny Ardant (Cannes 2009), Cannibal (Toronto și San Sebastian 2013) și Câinele japonez (propunerea României la Oscar 2015).

Cristian Hordilă
Project Officer

Născut în 1986, Cristian Hordilă a absolvit Facultatea de Business la Cluj. Din 2012, Cristian este Managing Director al Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc, printre cele mai importante proiecte pe care le coordonează numărându-se Alba Iulia Film&Music Festival şi Festivalul “Lună Plină”.

În 2013, a fost ales membru în Consiliul Director al European Film Promotion, fiind implicat în acţiuni de promovare şi susţinere a cinematografiei europene pe plan internaţional, prin proiecte precum Shooting Stars sau Producers on the Move.

În 2013 a înfiinţat la Cluj-Napoca, alături de Tudor Giurgiu, Asociatia Film şi Cultură Urbană, cu scopul de a promova educaţia cinematografică şi cinematografia locală prin diverse proiecte şi acţiuni (Festivalul Colours of Cluj, TIFF Mureș). De asemenea, Cristian este managerul Casei TIFF, un centru care îşi propune să promoveze educaţia cinematografică şi nevoia de exprimare prin artă. Din 2011, a început să activeze şi în domeniul producţiei de film.