Candidaturile la rețeaua Europa Cinemas, deschise până pe 15 septembrie

2016-August-31
PRINTEAZAPRINTEAZA

Managerii sălilor de cinema din România care doresc să adere la prima rețea de cinematografe a Europei ce promovează filmul european, Europa Cinemas, pot aplica până pe 15 septembrie.

Creată in 1992 cu sprijinul Creative Europe / MEDIA și Centre national du cinéma et de l’image animée (CNC), Europa Cinemas este prima rețea de cinematografe ce promovează filmul european.

Scopul său e de a acorda un sprijin financiar și operațional cinematografelor ce se angajează în a difuza un număr semnificativ de filme europene non-naționale și în a propune activități de educație cinematografică pentru copii si tineri.

Obiectivele Europa Cinemas sunt:

·         Creşterea diversităţii şi susţinerea circulaţiei filmelor europene

·         Încurajarea exploatanților să inoveze în vederea reînoirii publicului lor şi spre ameliorarea educaţiei cinematografice

·         Dezvoltarea unei reţele de săli de cinema, cu posibilitatea de a propune activităţi de networking, de training şi de schimburi de experienţe la nivel european.

Condiții de eligibilitate

Perioada de candidaturi e deschisă între 1 iulie si 15 septembrie 2016, pentru a adera la rețea în mod retroactiv de la 1 ianuarie 2016. Data limită pentru a candida este 15 septembrie 2016. Candidaturile vor fi studiate de Comitetul de Validare al Europa Cinemas în octombrie 2016.

Candidații trebuie să îndeplinească un anumit număr de criterii pentru a adera rețelei (număr de spectatori, număr de spectacole, cotă de spectacole cu filme europene și europene non-naționale).

Liniile Directive (disponibile in engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană) detaliază mecanismul de sprijin și condițiile de eligibilitate.

Toți membrii au acces la o subvenție pentru programul general și pentru activitățile pentru publicul tânăr. Subvenția variază între 15 500€ (pentru un singur ecran) și 45 500€ (15 ecrane și mai mult), în funcție de numărul de ecrane.

Cei care nu pot îndeplini obiectivele pentru a candida se pot înscrie la unul dintre atelierele de formare ale Europa Cinemas, accesibile tuturor exploatanților din Europa. Următorul Audience Development and Innovation Lab va avea loc în luna noiembrie la Sevilla (Spania) (detalii, pe site-ul oficial Europa Cinemas și pe Facebook).

Candidații trebuie să transmită următoarele informații:

1 / Confirmați intenția de a candida. Pentru acest lucru vă rugăm să ne trimiteți un email (la adresa apreda@europa-cinemas.org) cu următoarele informații:

 • Numele și adresa cinematografului
 • Numărul de ecrane
 • Numele, adresa, telefonul (cu prefixul de țară și oraș) și email-ul societății de exploatare a cinematografului
 • Numele, prenumele, adresa și email-ul reprezentantului legal (Semnatar)
 • Numele, prenumele, email-ul și funcția persoanei de contact

Veți primi ulterior un LOGIN și o PAROLĂ pentru a avea acces la MemberZone. Candidatura trebuie efectuată online prin intermediul MemberZone (pe site-ul www.europa-cinemas.org).

2 / Inregistrați-vă candidatura prin intermediul MemberZone. Trebuie sa vă referiți la ghidul de instrucțiuni primit împreună cu codurile de acces.

Completați toate informațiile referitoare la cinematograf și la societatea de exploatare

Declarați programul pe primul semestru 2016 (sau upload via unui Tabel Excel)

Validați candidatura și descărcați formularul generat în mod automat.

3 / Trimiteți un dosar prin poștă

Dosarul trebuie să includă:

 • Formularul de candidatură generat de MemberZone, datat si semnat,
 • Lista inițiativelor organizate de cinematograf pentru publicul tânăr,
 • Exemplare din publicațiile cinematografului (broșuri, flyere, programe),
 •  Copii după facturiile de la distribuitori pentru câteva titluri difuzate,
 •  Un document oficial ce atestă înregistrarea societății de exploatare,
 •  Via email, câteva fotografii ale cinematografului

Contact:

Adrian Preda, Responsabil pentru România

Email : apreda@europa-cinemas.org

Telefon : +33142718768